Sárvári irodalmi pályázat és tábor

A szerk.

Saját verssel, prózával vagy tanulmánnyal pályázhatnak középiskolások március 16-ig a sárvári irodalmi pályázaton. Az ötven legjobb szerző részt vehet áprilisban az irodalmi táborban Sárváron.

Az Írók Alapítványa, az Írók Szakszervezete, a Sárvári Tinódi Gimnázium és Sárvár Város Önkormányzata meghirdeti a 37. Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázatot, és 2014. április 15-18-ig Sárvár városában megrendezi az irodalmi pályázat táborát. 

Pályázni vers, próza és tanulmány kategóriában lehet. Minden 14 -18 év közötti középiskolás diák magyar nyelvű írásait várják. Egy-egy pályázat maximális terjedelme műfajonként 15 oldal lehet, írógéppel vagy számítógéppel – 14 pontos betűnagysággal – írva, de ebben a terjedelemben kézzel írt, jól olvasható írásokat is elfogadnak.

A szervezők kérik, hogy a pályázók postán, egy példányban küldjék el munkáikat. E-mailen beérkező pályamunkákat nem vesznek figyelembe, mivel hitelességük nem biztosítható! A borítékra mindenki írja rá kívülről, hogy melyik kategóriában pályázik („verspályázat”, „prózapályázat” vagy „irodalmi tanulmány-pályázat”). Tehát, aki két kategóriában indul, két borítékban küldje munkáit. A belső címoldalon mindenki tüntesse fel saját nevét, címét, e-mail címét, esetleg telefonszámát, valamint iskolája nevét, címét, e-mail címét és telefonszámát. A pályázat nem jeligés.

Az ötven legjobb pályamű szerzője 2014. április 2-ig meghívást kap az idei sárvári irodalmi táborba, ahol a műhelymunka során írókból, költőkből álló zsűri tagjai értékelik a pályaműveket. Ott kerül sor a díjkiosztó ünnepségre is. A táborban csak a meghívottak részvételét tudják biztosítani, számukra a rendezvény díjmentes. Szükség esetén a meghívottak útiköltségét térítik.

 

A bélyegkép forrása: Írók Alapítványa - Széphalom Könyvműhely honlapja

 

 

 

2014-02-28 16:00:00