Itt a Jelenkor Magazin – színesben!

A szerk.

Először jelenik meg a Jelenkor Magazin. Mindenkinek postázzuk, aki 2021 folyamán egy évre előfizet a Jelenkor folyóiratra.

 

Márciusban új kiadvánnyal jelentkezik a Jelenkor folyóirat, megjelenik a Jelenkor Magazin 2021-es kiadása. Az A5-ös méretben nyomott, 84 oldalas, színes magazinban újraközlünk néhány szöveget lapunk online platformjáról, de többségében a Jelenkorhoz kötődő szerzők friss írásai (novellák, tárcák, versek) olvashatók majd.

A prózarovatban Bán Zsófia, Darvasi László, Fodor Janka, Halász Rita, Harag Anita, Hetényi Zsuzsa, Puskás Panni és Szvoren Edina jelentkezik írással, Fehér Renátó és Turi Tímea pedig friss verseket küldött lapunknak. A magazinban megjelenik a tavaly elhunyt Bertók László egyik versciklusa is a Firkák a szalmaszálra sorozatból.

Külföldi körképünkben Havasréti József bécsi metrómegállókat bemutató írása és P. Müller Péter szövege olvasható Izlandról (és a Hamletről). Az interjú rovatban Tompa Andrea és Bősze Ádám mellett olyan pécsi személyiségeket kérdeztünk, mint Rohr Róbert és Cseri László. A lapot a Cseri László fotóiból összeállított galéria illusztrálja.

A Jelenkor Magazin nem kerül kereskedelmi forgalomba – a lapot ingyenesen postázzuk mindazok számára, akik a Jelenkor szerkesztőségén keresztül egyéves előfizetést vállalnak folyóiratunkkal. Terveink szerint a színes kiadványt évről évre megjelentetnénk – ezzel is megköszönve törzsolvasóink támogatását.

2021-02-19 18:00:00