Prima Primissima Díjas: Lackfi János

A szerk.

Lackfi János nyerte magyar irodalom kategóriában az idei Prima Primissima Díjat.

Lackfi János írásai a Jelenkor folyóiratban>

 

December elején adták át 11. alkalommal a Prima Primissima Díjakat, amelyet a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport képviselői kapnak meg évről évre. 2013-ban az irodalmi kategória nyertese Lackfi János lett. A nyertes mellett esélyes volt még a díjra Vathy Zsuzsa író, prózaíró, újságíró és Szalay Károly író, történész.

Lackfi János munkásságáról röviden: tizenöt könyv gyerekeknek, tizenöt felnőtteknek, huszonöt kötet műfordítás, vers, próza, dráma vegyest. Tizenhét évig tanított a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen francia irodalmat és Kreatív Írást. Milyenek a magyarok? című humoros kötete több mint 15 ezer példányban fogyott el. A József Attila-, Déry Tibor-, Illyés Gyula-díjas író-költő szövegeit a Kaláka, Lovasi András, Malek Andrea és mások éneklik. Tévéműsorok műsorvezetője, műveit tizenöt nyelvre fordították le, sokat szerepel külföldön, évi kilencven-száz alkalommal lép fel határokon belül. Zsámbékon él feleségével és öt gyerekével.

A díjról a Prima Primissima Alapítvány Kuratóriumának tagjai és a Társadalmi Tanácsadó testület tagjai döntöttek. A díjat 2013-tól kezdve Csányi Sándor és az OTP Bank gondozza és finanszírozza tovább.

 

 

Forrás: primissima.hu

Fotó: lackfi-janos.hu

 

2013-12-12 13:00:00