Irodalmi tehetséggondozó tábor a Börzsönyben

A szerk.

Második alkalommal rendezik meg a Kóspallagi Írótanyát augusztus 22. és 25. között. Július 31-ig várják a jelentkezőket.

 

A szervezők 15 és 20 év közötti fiatal írókat, költőket várnak, akik nyitottak a szakmai fejlődésre, és szívesen dolgoznának szövegeiken közösségben. A jelentkezéshez szükséges egy rövid bemutatkozás és maximum ötoldalnyi pályamunka csatolása, próza-, illetve verskategóriában. Fontos, hogy a pályázati anyagban legyen legalább egy még nem publikált szöveg. A jelentkezéseket a kospallagi.irotanya@gmail.com címen fogadják.

A tábor limitált férőhellyel rendelkezik, körülbelül 20 fiatal tud majd részt venni, így a beküldött szövegek alapján augusztus 8-ig minden jelentkezőt értesítenek a pályázatok eredményéről.

A tábor díja (étkezéssel és szállással együtt) 10.000 forint fejenként, azonban aki számára ennek megtérítése gondot jelentene, mindenképpen jelezze, és az erőforrásokhoz mérten igyekeznek mérsékelni esetében az összeget.

A tábor csütörtökön egy beszélgetéssel kezdődik Nemes-Jeles László filmjei kapcsán Dobány Péter filmdramaturg hallgatóval és Konkol Máté, pályakezdő rendezővel. Ezután a résztvevők párbeszédíró workshopon vehetnek részt Dézsi Fruzsina színikritikussal, dramaturggal. Az este további része a hungarofuturizmus jegyében zajlik, a kerekasztal beszélgetésen jelen lesz Nemes Z. Márió, Holt Lenszkij és Imre Ábris, az irányzat megelevenítéseként pedig hungarofuturista diszkó zárja majd a napot.

Pénteken próza- és líraszemináriumokon vehetnek részt a jelentkezők. A nap hátralévő részében két beszélgetésre invitálják őket a szervezők: délután Bartók Imre, este pedig a rendszerváltás 30. évfordulójának kapcsán Fehér Renátó, Garaczi László és Németh Gábor lesznek a tábor vendégei.

A szombati napon a formában írás aktuális lehetőségeit és jelentőségét ismerteti majd Szálinger Balázs. Ezután diskurzus következik Tendenciák, együttállások, jelenségek a világlírában címmel. A beszélgetés résztvevői a Versum fordítói és szerkesztői, Kállay Eszter, Vajna Ádám, Vonnák Diána és Zilahi Anna lesznek. Utolsó programként újabb próza- és líraszemináriumok meghallgatására nyílik lehetőség, a tábor hivatalosan pedig vasárnap 9 órával záródik.

Az érdeklődők a tavalyi táborról a szervezőkkel készült interjúból, illetve az egyik táborozó, Kupihár Rebeka élménybeszámolójából tájékozódhatnak.

2019-07-17 14:00:00