Kerekasztal-beszélgetés Pécs kulturális életéről

A szerk.

Helyi értelmiségiek és a Goethe Intézet Budapest igazgatója tart a közönség és a sajtó számára is nyilvános beszélgetést Pécs kulturális életéről a Művészetek és Irodalom Házában.

A Goethe Intézet az elmúlt két évben egyre aktívabb szerepet vállal a fővároson kívül is, ezért néhány magyar város kultúraközvetítőivel helyi párbeszédet kezdeményezett. Nyíregyháza és Dunaújváros után Pécsett kerül sor a következő találkozóra. A szervezők a sajtó és a közönség előtt is nyilvános rendezvényre helyi intézményvezetőknek, értelmiségieknek, művészeknek küldtek meghívást.

A város kulturális intézményeit és szervezeteit képviselők közül Beck Zoltán (a 30Y énekese, egyetemi oktató), Bognár László (Pécs MJV, Kulturális és Köznevelési Bizottság elnöke), Doboviczki Attila (a Közelítés Művészeti Egyesület vezetője, egyetemi oktató), Horváth Zsolt (a Pannon Filharmonikusok igazgatója), Mikuli János (a Janus Egyetemi Színház igazgatója), Rázga Miklós (a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója), Somody Péter (festőművész, a PTE Művészeti Kar oktatója), Uhrik Dóra (a Pécsi Balett ügyvezetője), Vincze János (a Pécsi Harmadik Színház ügyvezető igazgatója) mellett az esemény szervezői részéről lapunk főszerkesztője, Ágoston Zoltán és Michael Müller-Verweyen, a Goethe Intézet Budapest igazgatója veszt részt a pódiumbeszélgetésen. A vendégeket Gombár Gabriella újságíró kérdezi. A szervezők számítanak a közönség aktív közreműködésére.

A beszélgetés előtt Jochen Roller német független művész vitaindító előadása hangzik el „Folklór a kortárs táncban” címmel. Az eseményre május 16-án, 14 órakor kerül sor a Művészetek és Irodalom Háza Breuer Marcell termében. A belépés ingyenes.

2019-05-14 12:00:00