Pécsi irodalmi programok a héten

A szerk.

A következő napok pécsi programjai közül három irodalmi estet ajánlunk az érdeklődők figyelmébe.



November 21-én, szerdán 16 órakor Csorba Győző születésének 102. évfordulójára emlékeznek a Tudásközpontban.  A rendezvényen prof. dr. Nagy Imre és Miszler Tamás könyvtárigazgató mond köszöntőt, ezt követően két előadás hangzik el (Mezey Katalintól és Kende Katától), majd a Csorba Győző 100 című könyv bemutatójára kerül sor, a kiadványról Nagy Imre és Pintér László beszélget.
 


Szintén november 21-én, szerdán 18 órai kezdettel Roland Schimmelpfennig kortárs német drámaíró műveiből tartanak színi felolvasást a Trafik étteremben. A műveket Frank Ildikó rendezte, közreműködik id. Szabó K. István, az est moderátora pedig Ágoston Zoltán lesz. A rendezvény magyar nyelven zajlik majd, a belépés ingyenes.  


November 22-én, csütörtökön 18 órakor a Tudásközpont konferenciatermében Simon Bettina Strand című kötetét mutatják be. Simon Bettina 1990-ben született, Miskolcon és Pécsett nőtt fel, művészettörténetből diplomázott. Strand című verseskötete idén jelent meg a JAK-füzetek sorozatban a Magvető kiadásában. A szerzővel Balogh Robert író beszélget. A belépés ingyenes.

2018-11-20 14:00:00