Irodalmi programok Pécsett

A szerk.

Az októbert nem csak folyóiratunk ünnepi estjei színesítik. Három könyvbemutatót ajánlunk a közeljövőből.

 

Krusovszky Dénes, nemzedékének egyik legjelentősebb költője előrukkolt első regényével. Nem is akármilyennel: a történet generációkon és országhatárokon át ível. Az Akik már nem leszünk sosem nemcsak a személyes és a társadalmi emlékezetről, de a továbbélésről is szól. Hogyan határozzák meg jelenünket a talán nem is ismert múltbeli történetek, és hogyan tudunk velük együtt felelős, szabad felnőtteké válni.

A szerzővel Mohácsi Balázs beszélget. A könyv a helyszínen megvásárolható. A belépés ingyenes.

 

Tóth Krisztinával Horváth Csaba készített interjúkötetet. Vers, novella, regény, dráma, gyerekkönyv és műfordítás, közben pedig tárgyak, amik történeteket hordoznak, és állatok, akikhez hasonlóan gyakran az ember is kiszolgáltatott – mindezek előkerülnek a Reptéri nyúl című kötetben.

A szerzővel Ágoston Zoltán beszélget. A könyv a helyszínen megvásárolható. A belépés ingyenes.

 

Áfra János Horváth Péter Irodalmi Ösztöndíjas és Sziveri János-díjas költő, műkritikus. A KULTer.hu alapító főszerkesztője és az Alföld folyóirat szépirodalmi rovatának szerkesztője. Eddig három kötete jelent meg: a Glaukóma (2012), a Két akarat (2015) és a Rítus (2017). Utóbbi mutatkozik be végre Pécsett is.

A szerzővel Görföl Balázs beszélget. A könyv a helyszínen megvásárolható. A belépés ingyenes.

 

2018-10-07 15:00:00