Tagfelvétel és tábor

A szerk.

Meghirdette szokásos tagfelvételét és nyári táborát a József Attila Kör.

 

Ismét JAK-tagnak lehet jelentkezni. Az egyesületnek tagja lehet bármely 40. életévét be nem töltött író, költő, kritikus, irodalomszervező, irodalomtörténész, szerkesztő, műfordító – függetlenül attól, mely ország állampolgára. A JAK-tag, amennyiben befizeti az éves tagdíjat, részt vehet és szavazhat a közgyűlésen, illetve minden évben választhat két könyvet a JAK-füzetek vagy a Világirodalmi Sorozat kiadványaiból, valamint kedvezményesen vehet részt a JAK-táborban.

A pályázatnak tartalmaznia kell a pályázó szakmai önéletrajzát, publikációs listáját, motivációs levelét, valamint legalább két JAK-tag írásbeli ajánlását. Továbbá csatolható a pályázathoz néhányoldalnyi szövegmutatvány, de nem kötelező.

A pályázatot e-mailben kell elküldeni a jozsefattilakor@gmail.com címre legkésőbb 2018. augusztus 25-e éjfélig. A felvételről a JAK nyári, a JAK-táborban tartandó közgyűlésén fognak dönteni.

 

A 30. JAK-tábort augusztus 29. és szeptember 2. között rendezik – idén is a Szigligeti Alkotóházban. A líraszemináriumot Tóth Krisztina, a prózaszemináriumot Darvasi László, a kritikai műhelyfoglalkozást pedig Visy Beatrix vezeti. Idén új típusú műhelyek is indulnak: Orbán Jolán filozófiai szövegolvasó szemináriumot, Ádám Anna képzőművész pedig társművészeti workshopot vezet.

A jubileumi táborban nagy hangsúlyt kap a szervezet arculatadó könyvsorozata, a JAK-füzetek: nemcsak a legújabb szerzői – Baróthy Zoltán, Németh Bálint és Simon Bettina – mutatkoznak be, hanem a sorozatban évekkel-évtizedekkel ezelőtt megjelenő szerzők közül is többen szerepelni fognak.

A jelentős határon túli magyar műhelyeket bemutató sorozatban ezúttal a vajdasági Híd Kör lesz a vendég. Bemutatkozik a JAK ősz óta futó líraműhelye is. Kerekasztal-beszélgetések keretében szó esik majd a kortárs magyar költészet új irányairól, valamint az ifjúsági novellák helyzetéről. S nem utolsósorban Takács Zsuzsa szerzői estjére is sor kerül.

2018-08-13 16:00:00