Vendégek Pécsen: Szilasi László, Z. Varga Zoltán

A Magyaros Szakhét programjai

A szerk.

Az áprilisi pécsi irodalmi események utolsó nagyszabású lendületét a magyar szakosoknak köszönhetjük: április 28. és 30. között rendezik meg a PTE Bölcsészettudományi Karán a Magyaros Szakhetet, melynek főbb irodalmi programjai minden érdeklődő számára nyitottak.

 

Elsőként április 29-én, kedden 19 órakor a Művészetek és Irodalom Házában Szilasi László (képünkön) A harmadik híd (Magvető, 2014) című új regényének bemutatóját ajánljuk; a szerzővel Takáts József beszélget.

A következő programpontra április 30-án, szerdán délelőtt 11-kor, az egyetem D épületének 105-ös termében kerül sor: Z. Varga Zoltán Önéletrajzi töredék, talált szöveg (Balassi Kiadó, 2014) című könyvének bemutatója következik, ahol a szerzővel Böhm Gábor, Mekis D. János és Orbán Jolán beszélget.

Szintén április 30-án Az irodalom az internetre költözött címmel tartanak beszélgetést-felolvasást a FÉLonline és a Jelenkor online szerkesztői, szerzői – a FÉLonline-t Braun Barna, B. Horváth László, Sörös Borbála és Tinkó Máté képviseli, a Jelenkor részéről Ágoston Zoltán, Kiss Tibor Noé és Mohácsi Balázs lesznek jelen, a beszélgetést Csönge Tamás vezeti. A rendezvény helyszíne a botanikus kertben található Kerényi Sziget terasza, az esőhelyszín pedig a D épület 105-ös terme.

A szakhét teljes programja >>>

2014-04-27 20:00:00
http://www.szinhaz.net

PROGRAMOK

 • Szerb Antalról: kötetbemutató beszélgetés
  Havasréti József / Pálfy Eszter / Kisantal Tamás
  2019. június 14., 16:30
  Pécs, Csorba Győző Könyvtár Belvárosi Fiókkönyvtár (Király utca 9.)

 • Keresztesi József: Inverz Ophelia (könyvbemutató)
  2019. június 15., 16:30
  Pécs, Csorba Győző Könyvtár Belvárosi Fiókkönyvtár (Király utca 9.)
  Beszélgetőtárs: Görföl Balázs