Jelenkor-válogatás a Tekstualia folyóiratban

A szerk.

Válogatott anyagot tett közzé a Jelenkor folyóirat szövegeiből lengyel fordításban a Tekstualia lengyel folyóirat.

A varsói lap a „Review within review” elnevezésű nemzetközi folyóirat-együttműködés keretében jelentette meg magyar irodalmi lapszámát, melynek bemutatója január 23-án lesz a Varsói Magyar Kulturális Intézetben. A Jelenkort Ágoston Zoltán és Takáts József képviseli, a lapbemutatón közreműködik a Tekstualia főszerkesztője, Żaneta Nalewajk, valamint az intézet részéről Keresztes Gáspár kulturális titkár.

 

 

A kiadvány Oravecz Imre, Bertók László, Vörös István, Schein Gábor, Szabó T. Anna és Závada Péter verseiből, Nádas Péter, Esterházy Péter, Konrád György, Tolnai Ottó, Bán Zsófia, Krasznahorkai László, Szvoren Edina és Tóth Krisztina prózájából válogat. Az értekező szövegek közül a gyűjtemény Csordás Gábor, Takáts József és Földényi F. László írását, valamint Körner Gábor Sławomir Mrożekről írott nekrológját közli.

Az elmúlt évek során a „Review within review” együttműködés keretében a szlovén Apokalipsa, a szlovák Romboid, az osztrák Literatur und Kritik, a román Arca, valamint a cseh Protimluv hasábjain láttak napvilágot a Jelenkor különböző évfolyamaiból összeállított válogatások.

A Tekstualia 2013/3. lapszáma itt érhető el.

2014-01-20 09:00:00
http://www.szinhaz.net

PROGRAMOK

 • Szerb Antalról: kötetbemutató beszélgetés
  Havasréti József / Pálfy Eszter / Kisantal Tamás
  2019. június 14., 16:30
  Pécs, Csorba Győző Könyvtár Belvárosi Fiókkönyvtár (Király utca 9.)

 • Keresztesi József: Inverz Ophelia (könyvbemutató)
  2019. június 15., 16:30
  Pécs, Csorba Győző Könyvtár Belvárosi Fiókkönyvtár (Király utca 9.)
  Beszélgetőtárs: Görföl Balázs