Irodalom a Katlanban

A szerk.

A mai nappal kezdetét veszi a 11. Ördögkatlan Fesztivál.

A koncertek, a színházi előadások, a kiállítások, a filmek, a beszélgetések és a családi programok mellett természetesen idén is izgalmasnak ígérkező irodalmi rendezvényeket hoztak a szervezők Dél-Baranyába. A díszvendég a Magvető Kiadó, így aztán ők a Vylyan Terasz rezidensei.

Augusztus 1-jén előbb 14 órakor Darvasi Lászlóval és Szilasi Lászlóval beszélget betegségüket megíró, „túlélő” könyveikről Turi Tímea, a Magvető főszerkesztője, majd ugyanő kérdezi 17:30-kor Nádasdy Ádámot Dante- és Shakespeare-fordításról, a Bánk bán átírásáról és a versekről.

Augusztus 2-án 16:30-kor a Tények és tanúk sorozat legújabb darabja, a Bérczes László társszerzőségével készült, Szarvas József életpályáját bemutató könyv lesz a téma, a két alkotót Szegő János, a Magvető szerkesztője kérdezi.

Augusztus 3-án 16 órakor az Időmérték sorozat fiatal költői mutatkoznak be: Balaskó Ákos, Fehér Renátó, Turi Tímea és Zilahi Anna. A moderátor ismét Szegő János.

Augusztus 4-én tankok és kölykök foglalják el a Vylyan Teraszt pontban 17 órakor. Szegő János ezúttal a kiadó két utóbbi háborús regényének szerzőivel, Horváth Viktorral és Totth Benedekkel beszélget.

 

A díszvendég rendezvényei mellett ajánlottak még a Pannon Tükör programjai. Nagygéci Kovács József 2-án 14 órakor Schein Gáborral, 4-én 14 órakor pedig András Lászlóval beszélget, mindkétszer a Vylyan Teraszon.

 

Természetesen az Ördögkatlanban nem maradhat el az irodalom és a zene kémiai menyegzője sem. Az érdeklődőknek nincs könnyű dolguk, mivel augusztus 2-án a zenés irodalmi programok egymással konkurálnak. 18 órakor a nagyharsányi Ősi Pincészetben található Pécsi Bölcsész Udvarban a Kubalibre zenekar tartja szokásos versmegzenésítő workshopját. 18:30-kor a 30Y-ból – de lapunk olvasói számára prózistaként is – ismerhető Beck Zoli szerzői estje kezdődik a nagyharsányi szoborparkban. Míg a nagyharsányi árokparton Áfra János és a Lázár tesók (Esti Kornél, Pegazus Nem Léteznek) közös műsorára kerül sor 20 órától.

2018-07-31 10:00:00
http://www.szinhaz.net

PROGRAMOK

 • Szerb Antalról: kötetbemutató beszélgetés
  Havasréti József / Pálfy Eszter / Kisantal Tamás
  2019. június 14., 16:30
  Pécs, Csorba Győző Könyvtár Belvárosi Fiókkönyvtár (Király utca 9.)

 • Keresztesi József: Inverz Ophelia (könyvbemutató)
  2019. június 15., 16:30
  Pécs, Csorba Győző Könyvtár Belvárosi Fiókkönyvtár (Király utca 9.)
  Beszélgetőtárs: Görföl Balázs